• STRONG
  • STRONG

Bewegen

Bewegen

Bewegen is steeds belangrijker. Ook vanuit de overheid wordt dit onderschreven door het vaststellen van een beweegnorm. Jongeren en ouderen bewegen te weinig, dat geldt ook voor veel cliënten in (zorg)instellingen. Het gevolg van te weinig bewegen vertaalt zich onder andere in obesitas met alle gevolgen van dien. Vanuit het onderwijsproject bewegen gaan studenten in de opleidingen Verzorgende en Verpleegkunde aan de slag met bewegingsprogramma’s van het NISB en Gehandicaptensport Nederland om cliënten op een verantwoorde en aantrekkelijke manier aan het bewegen te krijgen.

Ook de innovatie op het gebied van bewegen mag niet ontbreken, nieuwe bewegingsvormen zullen aandacht krijgen om jongeren te enthousiasmeren om meer te gaan bewegen. Zo zal er in het kader van de revalidatie van cliënten gebruik gemaakt worden van de Wii, waarmee op een aantrekkelijke manier het bewegen gestimuleerd wordt en ook de contacten in de omgeving van de cliënt een leuke en sportieve impuls krijgen.

Vanuit verschillende opleidingen (sport en bewegen, dokterassistent met lifestyle coach en lifestyle) zal bekeken worden of er ondersteuning en toegevoegde waarde gecreëerd kan worden voor het thema bewegen in de sector gezondheid.

Lees ook:

Nieuw fitnessporgramma bij WZH Berkendeal

STRONG: Parnassia sterk in beweging!

Bekijk ook:

Website DWDD (Prof. Dr. Erik Scherder)

Website NISB

Website Gehandicaptensport Nederland